Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 11 juli 2016

Fannie Mae

Fannie MaeFannie Mae  is de gebruikelijke roepnaam van de Amerikaanse organisatie Federal Home Loan Mortgage .

Freddie Mac en Fannie Mae werden ooit door het Amerikaanse congres opgericht om huizenbezit te stimuleren. De bedrijven zijn groot geworden door hypotheken op te kopen en met garanties aan investeerders aan te bieden. Door de ingestorte huizenmarkt in 2008 kwamen de bedrijven in grote problemen.

Samen hebben 'Freddie' en 'Fannie' de hypotheken van ongeveer de helft van de Amerikaanse huizenbezitters in handen.

Toen de Amerikaanse huizenbubbel in de jaren 2006 en 2007 barstte, bezweken Fannie Mae en Freddie Mac bijna onder het gewicht van miljoenen rommelhypotheken. De instellingen financierden samen bijna de helft van de Amerikaanse hypotheken. De Amerikaanse overheid moest meer dan 180 miljard dollar in de twee bedrijven pompen om ze overeind te houden.

De activiteiten lijken veel op die van zusteronderneming Freddie Mac De problemen op het gebied van de kredietcrisis troffen deze banken natuurlijk keihard.

Na een tijdje de problemen aangezien te hebben werden beide banken onder overheidstoezicht gesteld om erger te voorkomen.
Gebruikte begrippen in fannie mae


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bieden
  ... van bieden is er sprake als u een prijs opgeeft aan uw bank of commissionair waarvoor u een aandeel...Lees meer
freddie mac
  ... freddie mac is de gebruikelijke roepnaam van de amerikaanse organisatie federal home loan mortgage corporation...Lees meer
kopen
  ... als iemand van een ander een goed verkrijgt met een bedrag in geld als tegemoetkoming dan noemen we dit...Lees meer
kredietcrisis
  ... de term kredietcrisis kwam in de zomer van 2007 naar voren omdat banken elkaar geen geld meer wilden lenen...Lees meer
organisatie
  ... het begrip organisatie is breder dan alleen onderneming of bedrijf in principe kunnen ook rechtspersonen verenigingen stichtingen en dergelijke onder...Lees meer
overheid
  ... de overheid is in het algemeen een regelgevend orgaan dat het bestuur van een land provincie of gemeente vormt...Lees meer

Begrippen waar fannie mae in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

freddie mac
  ... freddie mac is de gebruikelijke roepnaam van de amerikaanse organisatie federal home loan mortgage corporation...Lees meer
mortgage bond
  ... een mortgage bond is een obligatie die gebaseerd is op een groep zwakke leningen waar de bank weer vanaf wilde...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.