Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 19 juli 2016

eenvormige wet wissel en chequerecht

eenvormige wet wissel en chequerechtMet de zogenaamde eenvormige Wet wissel en chequerecht bedoelen we de wetsartikelen in het Wetboek van Koophandel die slaan op de internationale verdragen die gesloten werden om tot internationale eenvormigheid te komen van het wissel- en chequerecht.

Deze eenvormigheid leidt tot een grotere efficiency, omdat het voor veel extra administratie zorgt als elk land hierin eigen normen hanteert.

Gebruikte begrippen in eenvormige wet wissel en chequerecht


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

chequerecht
  ... het zogenaamde chequerecht is vastgelegd in de eenvormige wet wissel en chequerecht hiermee wordt gepoogd om tot internationale uniforme regelgeving rond...Lees meer
efficiency
  ... in de economie is het streven naar efficiency een min of meer vanzelfsprekend iets streven we niet naar efficiency dan zou...Lees meer
wissel
  ... een wissel is een ondertekend en gedateerd waardepapier in de tekst dient de benaming "wisselbrief" te zijn opgenomen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.