Zoeken in deze blog

Translate

maandag 11 juli 2016

Belgisch Luxemburgse Economische Unie

Belgisch Luxemburge Economische Unie


De Belgisch Luxemburgse Economische Unie die vaak wordt afgekort met BLEU kon aangemerkt worden als zowel een economische als een monetaire unie, waardoor bijvoorbeeld Belgisch en Luxemburgse franken door elkaar gebruikt konden worden.

Later zijn deze munten vervangen door de euro.

De Benelux kan worden aangemerkt louter als een economische unie.

Gebruikte begrippen in Belgisch Luxemburgse economische unie


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

benelux
  ... België nederland en luxemburg besloten in 1944 tot het vormen van een douane unie onder de naam benelux deze douaneunie...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.