Eating stock
Een bank doet aan eating stock als hij als underwriter onvoldoende kopers voor de aandelen uit een emissie heeft weten te vinden en daarom gedwongen is om deze voor eigen rekening in te kopen.
Ten einde dit risico in te dekken brengt deze bank dan ook vaak een zogenaamde underwriter fee in rekening.
Gebruikte begrippen in eatingstock
Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.
aandelen
... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
bank
... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer
dekken
... onder het dekken van een shortpositie verstaat men het kopen van aandelen die men eerder heeft verkocht zonder ze op...Lees meer
emissie
... een emissie is de uitgifte van nieuwe aandelen of obligaties via de effectenbeurs...Lees meer
fee
... de fee is de vergoeding die een bank ontvangt voor de diensten verleend aan een bedrijf of particuliere klant...Lees meer
risico
... klik op de afbeelding voor een vergroting risico is een vreemd begrip waarbij iedereen weet wat we ermee bedoelen maar slechts...Lees meer
underwriter
... een underwriter wordt ook vaak ook managing underwriter genoemd...Lees meer