Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 3 mei 2016

Enquêterecht

Enquêterecht


Het Enquêterecht is het recht van de daartoe bevoegde personen die een bepaald belang in een naamloze vennootschap, besloten vennootschap, coöperatieve vereniging of onderlinge waarborgmaatschappij hebben, om aan de ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam onder bepaalde voorwaarden te verzoeken, een onderzoek te doen instellen naar de juistheid van het gevoerde beleid.

Ook aandeelhouders of een vakvereniging die in de betrokken onderneming werkzame personen als leden heeft, hebben dit enquêterecht.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.