Zoeken in deze blog

Translate

zondag 22 mei 2016

Chipkaart

Chipkaart


Een chipkaart is een bankpas voorzien van een microchip, waarop gegevens van de bankrekening staan en bijvoorbeeld gegevens met betrekking tot het saldo.

In dat geval kunnen betalingen worden verricht met behulp van de desbetreffende chipkaart, waarbij de bedragen in mindering worden gebracht op het saldo.
Gebruikte begrippen in chipkaart


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bankpas
  ... De bankkaart wordt ook wel betaalkaart pinpas of bankpas genoemd het is een geuniformeerde kaart uitgevoerd met een chip of...Lees meer
bankrekening
  ... Onder een bankrekening verstaan een rekening die we bij een bank aangehouden het saldo van deze rekening geeft aan of...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.