Zoeken in deze blog

Translate

maandag 4 april 2016

toezichtgrens AFM

toezichtgrens AFM


De AFM, de autoriteit financiele markten, houdt alleen toezicht op beleggingsinstituten als de participaties er in minder dan 50.000 euro zijn. Dit is de zogenaamde toezichtgrens AFM

Dat betekent dat aanbieders van participaties van 50.000 en meer aan geen enkel toezicht zijn onderworpen.

Hoewel dit op zich niets nadeligs behoeft te zijn, is het wel verstandig om een dergelijke aanbieding zeer kritisch te bekijken.

Navragen waarom er bijvoorbeeld geen twee participaties van 25.000 worden uitgegeven kan geen kwaad.

Tenslotte zullen dergelijke goedkopere participaties ook nog eens gemakkelijker verhandeld kunnen worden dus het is niet logisch.
Gebruikte begrippen in toezichtgrens AFM


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

euro
  ... de euro is de munteenheid van de europese unie ingevoerd in 2001 en eerder in de financiële wereld de deelnemende...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.