Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 4 april 2016

Tenderlening

Tenderlening

Wat is een tenderlening

Een tenderlening is een vorm van een lening. Op deze tenderlening kan worden ingeschreven onder opgave van het bedrag of de bedragen, waarvoor en de maximale koers waartegen,  men obligaties wenst te ontvangen.

Bij een dergelijke tenderlening zijn de rente en aflossingsvoorwaarden vooraf vastgesteld. Maar de uiteindelijke emissiekoers wordt aan de hand van de gedane aanbiedingen bepaald. 

tenderlening

Honorering tenderlening

Inschrijvingen boven de emissiekoers worden volledig gehonoreerd op deze uitgiftekoers.

Inschrijvingen gelijk aan de uitgiftekoers kunnen eventueel gedeeltelijk worden gehonoreerd en lagere inschrijvingen ontvangen geen toewijzing.

Soms wordt een minimumemissiekoers of een minimum of maximumbedrag dat aan obligaties zal worden uitgegeven vooraf bepaald.


Gebruikte begrippen in tenderlening


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

Emissiekoers
  ... de emissiekoers wordt ook inschrijvingskoers of uitgiftekoers genoemd de emissiekoers is de koers waartegen de nieuw uit te geven aandelen...Lees meer

 
Koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? De publicist Alexander Elder beschrijft in zijn boek "trading for a living" een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer

 
Lening
  ... we spreken van een lening als een partij een som geld verstrekt aan een andere partij onder de voorwaarde dat...Lees meer

 
Uitgiftekoers
  ... onder de uitgiftekoers of emissiekoers verstaan we de koers waarop de uitgifte van aandelen of obligaties plaatsvindt bij een...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.