Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 6 maart 2016

bubbel

bubbelOnder een bubbel verstaan we een periode dat de koersen van iets waarin belegd kan worden fors overgewaardeerd zijn ten opzichte van de werkelijke waarde. De eerste bubbel uit de geschiedenis was de bubbel in de tulpenbollen in de gouden eeuw waarbij de meest waanzinnige bedragen voor een tulpenbol werden betaald,

Een berucht voorbeeld is de zogenaamde internetbubbel eind jaren negentig en de huizenprijzen in Nederland rond 2008. Kenmerkend aan een dergelijke bubbel is dat iedereen kan zien en berekenen dat het op den duur onvermijdelijk mis moet gaan maar dat men massaal de ogen sluit voor deze mogelijkheid en gewoon mee blijft doen. Wat dat betreft is het ontstaan van een bubble in feite een combinatie van normale hebzucht en het bekende kuddegedrag. Twee emoties die rationeel gedrag bij veel mensen in de weg staan.

Overigens is een regelmatige bubbel van alle tijden en er zal er altijd weer eentje komen. Vragen als "komt er weer een bubbel" of "wanneer komt de volgende bubbel", "is er sprake van een huizenbubbel" en dergelijke zullen dan ook nog vaak de koppen van de kranten domineren.
Gebruikte begrippen in bubbel


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bubble
  ... we spreken van een luchtbel bij het verschijnsel dat er lucht in de koersen zit oftewel dat ze te veel...Lees meer
kuddegedrag
  ... als iemand die beroepshalve met beleggen bezig is krijg je toch...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Begrippen waar bubbel in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

bubble
  ... onder een bubble of bubbel verstaan we een periode dat de koersen fors overgewaardeerd zijn ten opzichte van de werkelijke...Lees meer
tulpenhandel
  ... onder tulpenhandel verstaan we hetzelfde als windhandel de term tulpenhandel is genoemd naar de zogenaamde tulpenmanie tussen 1634 en 1637...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.