Zoeken in deze blog

Translate

maandag 29 februari 2016

boekhoudschandaal

Boekhoudschandaal


We spreken van een boekhoudschandaal als blijkt dat de opgegevens cijfers niet overeenkomen met de werkelijkheid en dit naar buiten komt.

Er is dan bewust fraude gepleegd, maar het kan ook een vorm van creatief schuiven met posten zijn geweest die ertoe geleid hebben dat er een norm overschreden is waarna het vaak moeilijk weer terugdraaien is.

Boekhoudschandalen steken ook bij beursgenoteerde bedrijven met enige regelmaat de kop op en zijn zeker niet exclusief voor de kleinere bedrijven.
Gebruikte begrippen in boekhoudschandaal


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

fraude
  ... onder fraude verstaan we hier het bewust geven van een verkeerde voorstelling van zaken bij bedrijven adminstratie betalingen en dergelijke...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.