Zoeken in deze blog

Translate

zondag 17 januari 2016

Afkondiging

Afkondiging


Een Afkondiging is een vorm van openbare bekendmaking, iets wat voor sommige feiten juridisch verplicht gesteld is.

Zo dient een huwelijk openbaar bekend gemaakt te worden aan de gevel van het gemeentehuis van de woonplaats of woonplaatsen van degenen die in het huwelijk wensen te treden.

Voor nieuwe wetten en algemene maatregelen van bestuur geldt dat hiervoor een afkondiging nodig is door plaatsing in de Staatscourant.

Gebruikte begrippen in afkondiging


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

bestuur
  ... het bestuur van een onderneming kan een directeur een directie of een raad van bestuur zijnhet bestuur wordt benoemd door...Lees meer
woonplaats
  ... in de juridische zin is de woonplaats of ook wel de domicilie van...Lees meer

Begrippen waar afkondiging in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

moratorium
  ... de term moratorium kent meerdere betekenissen 1 uitstel van betaling bij overeenkomst zonder tussenkomst van de rechter 2 eenzijdige afkondiging door een...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.