Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 11 januari 2016

Monetaire inflatie

Monetaire inflatie


Monetaire inflatie is een vorm van inflatie waarbij de geldstroom groter is geworden maar waarbij dat het prijspeil niet gewijzigd is.

ECB beleid ten aanzien van monetaire inflatie


De ECB heeft jarenlang een ruim geld politiek gevoerd om de in de ogen van de ECB veel te lage inflatie aan te jagen. In de periode 2015-2017 werd voor 2400 miljard aan schuldpapier opgekocht.

In 2018 komen echter steeds meer cijfers naar buiten dat dit beleid niet meer werkt.  De economische theorie dat een verruiming van de geldhoeveelheid uiteindelijk leidt tot inflatie, mag wellicht nog niet afgeserveerd worden, maar erg duidelijke resultaten zijn nooit zichtbaar geweest.

Er is een lichte angst dat de inflatie plotseling op zal gaan lopen maar dat is meer gevoelsmatig dan dat dit door cijfers wordt onderbouwd.

Geen verband met werkeloosheidcijfers

Opmerkelijk was wel dat de werkeloosheid flink afgenomen was. Normaal gesproken leidt een lagere werkloosheid tot hogere looneisen omdat vacatures lastiger in te vullen zijn.

Gebruikte begrippen in monetaire inflatie


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

geldstroom
  ... de term geldstroom komt uit de wereld van de economische modellen dus waar men ...Lees meer
inflatie
  ... inflatie ofwel geldontwaarding is het verschijnsel dat men met een bepaald geldbedrag ...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.