Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 12 januari 2016

Mei Mozes Index

Mei Mozes Index


De Mei Mozes index wordt beschouwd als de belangrijkste financiële graadmeter in de kunstwereld en kan ook goed dienen om de waardeontwikkeling van kunst te vergelijken met bijvoorbeeld aandelenprijzen of de prijzen van onroerend goed.

Deze Mei Mozesindex heeft de afgelopen jaren een gestadig stijgende lijn laten zien van rond de negen procent, waarbij bleek dat kunst redelijk waardevast is in tijden van recessie.

De Mei-Mozesindex leverde bijvoorbeeld in 2002 5 procent in terwijl een belangrijke index als de Standard and Poors 500 in dat jaar maar liefst 22 procent achteruit ging.

Maar deze index staat niet echt garant voor de opbrengst.

Want er wordt bijvoorbeeld geen rekening gehouden met de soms zeer hoge aan- en verkoopkosten, die rustig tot 30 procent op kunnen lopen.

Ook verzekeringskosten en kosten van onderhoud zoals deskundig schoonmaken kunnen het jaarlijks rendement aardig onder druk zetten.


Gebruikte begrippen in Mei Mozes index


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

kosten
  ... kosten zijn de in geld uit te drukken waarde van hoeveelheden productiefactoren die bij de productie van goederen en diensten...Lees meer
kunst
  ... als we gaan beleggen in kunst dan zult u tenzij u echt specialist bent niet zonder specialistisch dus...Lees meer
laten
  ... onder laten verstaan we het afgeven van koersen waartegen men effecten of valuta wil verkopen ook wordt het gebruikt als...Lees meer
procent
  ... de begrippen procent en procentpunt worden nog al eens door elkaar gehaald en zijn het beste te verklaren aan de...Lees meer
rendement
  ... het rendement is de opbrengst van een beleggingsobject in procenten van de koerswaarde over een bepaalde periode...Lees meer
standard and poors
  ... een standby krediet is een kredietfaciliteit met een vaste looptijd van bijv 3 of 5 jaar met het doel een...Lees meer
waardevast
  ... een vermogensbestandeel zoals bijvoorbeeld aanspraak op een pensioen is waardevast als het de algemene prijsontwikkeling volgt of dat er sprake...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.