Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 9 december 2015

point and figure chart

point and figure chart


De point and figure Chart wekt meestal nogal wat verbazing onder beleggers en wordt mede daardoor beslist niet door iedereen serieus genomen.

Wat een kostbare onderschatting is.

De techniek achter deze chart  is rond de 150 jaar oud en is nog steeds mateloos populair onder de kenners. Het is niet waarschijnlijk dat een techniek die niet werkt het zolang uit zou houden, nietwaar? Die zou allang in de geschiedenis zijn verdwenen samen met de honderden andere technieken op het gebied van aandelenanalyse die zijn gegaan en gekomen in al die jaren.

Dus een studie van deze techniek is zeker de moeite waard.

Veel standaard softwarepakketten ondersteunen de point and figure chart

point and figure langere tijd
Point and Figure chart van de Dow Jones over de periode 1999 tot 2003.
Vooral point and figure grafieken over een langere tijd kunnen er zeer spectaculair uit zien. Door de enorme verkleining komt bovenstaande grafiek wat dat betreft niet goed uit. Daarom hieronder nog een detail.

detail uit bovenstaande Point and Figure chart

We zien in deze grafieken ook zaken als steunlijnen en weerstandslijnen terugkomen. Ook zaken als driehoeken die een stevige koersbeweging voorspellen zijn in de grafiek te vinden.

Het doorgronden van de werking en de signalen zijn dan ook verplichte kost voor iedereen die zich met technische analyse bezig houdt.

Het is geen techniek voor de snelle handelaar, meer iets voor de rustige en beschouwende belegger die voor de langere termijn belegt en dan vooral in aandelen.

In onze boekenserie vindt u onderstaand boek over dit fascinerende onderwerp terug.

point and figure charting
alles over point and figure charting
voor slechts 7 euroVanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.