Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 5 december 2015

Advance/Decline volgens Haurlan

Advance/Decline volgens Haurlan


Er zijn vele manieren en technieken om het aantal gestegen fondsen en het aantal gedaalde fondsen in kaart te brengen, waaronder de techniek volgens Haurlan

Haurlan behoort tot de simpele varianten

De simpele formule, te vergelijken met die van McClellan is:

Advanced - declined.

De Haurlan Index is bedoeld om overbought and oversold condities te signaleren. De indicator is ontwikkeld in de zestiger jaren door de raketgeleerde Peter N. Haurlan.

Haurlan combineert de in bovenstaande formule gevonden ad-lijn met een drietal exponentiële voortschrijdende gemiddelden en wel over 3, 20 en 200 dagen. Het gemiddelde van drie dagen is bedoeld om dagelijkse signalen op te pikken. De 20 daagse is bedoeld om voor steun- en weerstandsindicaties te zorgen terwijl de 200 daagse uitsluitend bedoeld is om de lange termijn trend weer te geven voor degenen die graag met de de trend mee handelen.

De Haurlan index wordt meestal gebruikt voor de weergave van korte termijn signalen waarbij een combinatie met andere indicatoren wordt gemaakt, die werkzaam zijn in hetzelfde tijdsbestek.


De Haurlan index wordt dagelijks berekend over het aantal gestegen en gedaalde fondsen op een beurs. Er zijn drie varianten, voor de korte, de middellange en de lange termijn.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.