Zoeken in deze blog

Translate

maandag 16 november 2015

Progressief belastingstelsel

Progressief belastingstelsel


We spreken van een progressief belastingstelsel als iemand die méér gaat verdienen ook procentueel meer belasting gaat betalen.

Algemener gesteld: je gaat meer belasting over een te belasten object betalen naarmate het object waarover belasting geheven wordt, groter wordt.


Progressief belastingstelsel

Situatie in Nederland


In Nederland hebben we een progressief belastingstelsel als we kijken naar de loonbelasting en de inkomstenbelasting.

Maar niet elke belasting kent een dergelijk progressief tarief. Bijvoorbeeld de BTW is altijd hetzelfde percentage van de bruto verkoopprijs, of je nu iets van een tientje of van een ton aankoopt.Vertalingen van Progressief belastingstelsel

Engels:  Proportional Tax Rate  
Duits:   Proportionaler Tarif
Frans:   Tarif Proportionel

Gebruikte begrippen in progressief belastingstelsel


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

belasting
  ... Onder de belasting verstaan we een gedwongen betaling aan de overheid waarvoor de overheid geen individueel aanwijsbare tegenprestatie levert of...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.