Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 18 november 2015

Ticker

Ticker


Een ticker is in het algemeen een systeem waarbij de laatst tot stand gekomen koers openbaar wordt gemaakt. De naam komt voort uit de eerste apparaten waarbij de koersen met een speciaal apparaatje op een tape werden afgedrukt. De geluiden die dat apparaat maakte zorgden voor de bijnaam ticker.
Een moderne ticker wordt vaak weergegeven in de vorm van een zogenaamde tickerbar. Een tickerbar is een soort horizontale lichtkrant, waar steeds de nieuwste koersen "voorbij schuiven".
Gebruikte begrippen in ticker


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer

Begrippen waar ticker in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

koersinformatie
  ... onder koersinformatie verstaan we alles wat met koersvorming zowel actueel als in de tijd gezien te maken heeft...Lees meer
tickersymbol
  ... het ticker symbol is een lettercombinatie waarmee op de amerikaanse beurzen de beursgenoteerde aandelen worden aangeduid...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.