Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 10 augustus 2015

Desinflatie

Desinflatie

afname in het inflatietempo

Onder desinflatie verstaan we een afname in het inflatietempo zonder dat de inflatie helemaal verdwijnt ofwel waarbij het prijspeil steeds langzamer toeneemt.

Weinig last van inflatie en desinflatie

Vermindering van de vraag

Desinflatie kan om verschillende redenen optreden, zoals een vermindering van de vraag naar goederen en diensten, een toename van de productiviteit die de kosten verlaagt, of een vermindering van de geldhoeveelheid. Het kan een positieve ontwikkeling zijn voor een economie, omdat het kan leiden tot lagere rentetarieven en de economische groei kan stimuleren.

Teken van economische zwakte

Desinflatie kan echter ook een teken zijn van economische zwakte, omdat het kan duiden op een gebrek aan vraag van consumenten of een langzame economische groei. In extreme gevallen kan desinflatie leiden tot deflatie, wat ernstige negatieve gevolgen kan hebben voor een economie, zoals afnemende investeringen en consumentenbestedingen, stijgende schuldenlasten en hogere werkloosheid.


Gebruikte begrippen in desinflatie


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

inflatie
  ... inflatie ofwel geldontwaarding is het verschijnsel dat men met een bepaald geldbedrag minder kan kopen dan voorheen mogelijk was dit...Lees meer
inflatietempo
  ... het inflatietempo is de snelheid waarmee de inflatie zich voltrekt af te lezen aan het verloop van indexcijfers...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.