Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 5 augustus 2015

David Ricardo

David Ricardo


David Ricardo leefde van 1772 tot 1823 en was een Engels econoom, zakenman en parlementariër.

Zijn voornaamste werk "Principles of Political Economy and Taxation" dat het licht zag in 1817 behandelt een aantal belangrijke onderwerpen zoals de waardetheorie en de productiegroei.

Vooral theorie over de comparatieve kostenverschillen en zijn wet van de afnemende meeropbrengsten maakten Ricardo beroemd.

De door hem ontwikkelde arbeidswaardeleer legt de grondslag voor de leer van Karl Marx al is die er voor de meesten mee met de eer gaan strijken.

Het pleidooi voor vrijhandel van David Ricardois beter te begrijpen als we de achtergrond van Engeland als machtige zeevarende natie in die tijd meenemen. In die situatie konden handelsbeperkingen een groot probleem worden, zoals in de geschiedenis ook meermalen is gebleken. Een referentie had David Ricardo dan ook wel.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.