Zoeken in deze blog

Translate

maandag 8 juni 2015

Condor

Condor


Een condor is een optiestrategie in de vorm van een butterfly, waarbij de uitoefenprijzen verder uiteen liggen zodat het winstverliesdiagram afgeplat wordt.

De condor wordt in de literatuur ook wel de iron condor genoemd.De condor is een relatief veilige positie omdat er pas actie nodig is als de koersen zeer ver weg lopen binnen de looptijd van de condor.

Dit zal in het algemeen niet het geval zijn. Vooral de short condor kan profiteren van deze eigenschap omdat deze dan winst maakt gedurende een groot koersbereik.

Nadeel van de condor zijn de vaak hoge provisiekosten gecombineerd met een relatief lage opbrengst.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.