Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 7 juni 2015

Commissie van toezicht

Commissie van toezicht


De Commissie van toezicht voor de optiebeurs is een door de minister van financiën ingestelde commissie die toezicht houdt op de optiebeurs en de clearingorganisaties.

De Commissie van toezicht bestaat uit een voorzitter en tenminste twee en ten hoogste vier andere leden.

De leden mogen niet verbonden zijn aan een lid van Euronext.

De commissie oefent de bevoegdheden uit, welke in de artikelen 2, tweede lid, en 3 van de beurswet 1914 aan de Minister van Financiën zijn toegekend, met dien verstande dat aanwijzingen van nieuwe optieklassen (als bedoeld in artikel 3 van deze wet), met goedkeuring van de Minister van Financiën moet geschieden.

Gebruikte begrippen in commissie van toezicht


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

commissie
  ... onder de commissie verstaan we de transactiekosten bij aan en verkoop van effecten die aan de bank of de commissionair...Lees meer
optiebeurs
  ... vennootschap die als officiële beurs de commerciële activiteiten van de vereniging european options exchange uitoefent...Lees meer

Begrippen waar commissie van toezicht in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

commissie van toezicht op de optiebeurs
  ... de commissie van toezicht op de optiebeurs houdt toezicht op de optiebeurs en de clearingorganisatie...Lees meer
gedragscode hypothecaire financieringen
  ... sinds 1 oktober 1990 geldt een gedragscode hypothecaire financieringen die vrijwel door alle hypotheekverstrekkers is ondertekend...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.