Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 16 mei 2015

Premiereserve

PremiereserveDe premiereserve is een balanspost op de balansen van verzekeringsmaatschappijen waarop de reserveringen worden bijgeboekt die bestemd zijn om te voldoen aan toekomstige verplichtingen aan polishouders.

De benodigde premiereserve wordt berekend door de op basis van de rekenrente geschatte contante waarde van de toekomstige verplichtingen aan polishouders te verminderen met de contante waarde van de nog door hen te storten premies waarbij rekening wordt gehouden met sterftekansen.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.