Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 16 mei 2015

premiedifferentiatie

premiedifferentiatieMeestal wordt met premiedifferentiatie bedoeld dat de verzekeringspremie die iemand moet betalen, mede wordt bepaald door persoonlijke omstandigheden: hoe meer risico iemand met zich meebrengt hoe hoger de verkeringspremie.

Bijvoorbeeld, iemand die een verzekering voor zijn auto afsluit zal veel premie moeten betalen als hij vaak brokken maakt en weinig als hij niet vaak in de kreukels ligt.

Ook zijn er verzekeringsmaatschappijen die geen verzekeringen in de grote stad afsluiten in verband met het grotere risico.
Gebruikte begrippen in premiedifferentiatie


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

premie
  ... de premie van een optie is de koers waartegen deze optie genoteerd...Lees meer
risico
  ... klik op de afbeelding voor een vergroting risico is een vreemd begrip waarbij iedereen weet wat we ermee bedoelen maar slechts...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.