dagelijks actuele grafieken en vooruitzichten

dagelijks actuele grafieken en vooruitzichten
klik op de afbeelding voor meer grafieken/

zondag 3 mei 2015

beggar thy neighbour

Beggar thy neighbourOnder de vreemde term beggar thy neighbour wordt een dubieus politiek spelletje verstaan dat erg in trek was in de jaren dertig van de vorige eeuw maar dat rond 2012 bij sommige politici nog steeds erg aantrekkelijk overkomt.

Bij beggar thy neighbour worden er maatregelen getroffen om de eigen economie te begunstigen ten koste van het buitenland. Het komt in de praktijk neer op gewoon protectionisme maar dat mag van alle internationale samenwerkingsverbanden en overlegcommissies zoals de G20 natuurlijk niet met zo'n nare term genoemd worden.

Gebruikte begrippen in beggar thy neighbour


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

economie
  ... het begrip economie heeft meerdere betekenissen namelijk 1 de behoeftebevrediging in een bepaald gebied bijvoorbeeld de economie van nederland...Lees meer
g20
  ... de zogenaamde g20 komt regelmatig bijeen op een zogenaamde "g20 top" de landen die deel uit maken van de g20...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.