Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 12 mei 2015

Depositary Trust Company

Depositary Trust CompanyDe Depositary Trust Company wordt meestal afgekort aangeduid als DTC.

De Depositary Trust Company is een instelling in de Verenigde Staten (New York) waarbij banken kunnen zijn aangesloten. Hier zijn bijvoorbeeld de originele Amerikaanse aandelen voor het Amsterdam Security Account System (ASAS) zijn gedeponeerd.

Dit is gebeurd door de Nominee Amsterdam Stock Exchange NV dat voor ASAS als bewaarbedrijf opereert.
Gebruikte begrippen in Depositary Trust Company


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

Aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom. Zo kun je  bijvoorbeeld een aandeel hebben in een bedrijf of in een nalatenschap...Lees meer

Bewaarbedrijf
  ... een bewaarbedrijf voor effecten is een organisatie die de fysieke effecten of bewijzen daarvan daadwerkelijk bewaart. Gewoon in een grote kluis. Die dien dan als dekking van de uitstaande girale...Lees meer

Trust
  ... een trust is een louter juridische constructie (Een trust is geen organisatievorm) waarbij de oprichter ofwel de zogenaamde grantor zijn rechten die hij bijvoorbeeld op geld of een vermogen heeft,  overdraagt aan...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.