Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 12 mei 2015

deponering van aandelen

Deponering van aandelenOnder de deponering van aandelen verstaan we het in bewaring geven van effecten bij een depotbank of andere bewaarinstelling. Dat kan langdurig maar ook kortstondig zijn. 

deponering van aandelenDe deponering van aandelen komen we ook tegen bij het tijdelijk onderbrengen van aandelen bij een depotbank om een toegangsbewijs voor een aandeelhoudersvergadering te kunnen krijgen. 

In de huidige tijd waarbij fysieke aandelen nauwelijks meer voorkomen wordt het verschijnsel deponering van aandelen van steeds minder waarde want bij een elektronische variant is deponering niet nodig. Dat kan dan met een druk op de knop geregeld worden.

 

 

Gebruikte begrippen in deponering van aandelen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

Aandeelhoudersvergadering
  ... Volgens de wet heeft de aandeelhoudersvergadering in principe de hoogste macht in een vennootschap door verschillende beschermingsconstructies is deze macht in...Lees meer

 
Aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer

 
Depotbank
  ... een depotbank is in het algemeen een bank of andere financi ële instelling die bevoegd is effecten in bewaring te nemen...Lees meer

 
Effecten
  ... stel dat we een beleggingsportefeuille op gaan bouwen dan worden we geconfronteerd met een veelheid aan mogelijkheden om in te...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.