Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 3 maart 2015

Liquiditeitenbeheer

LiquiditeitenbeheerHet zogenaamde Liquiditeitenbeheer is een verzamelnaam van de financiële beheersactiviteiten die erop gericht zijn de omvang van de kasmiddelen en de te verwachten inkomsten en uitgaven nauwgezet te volgen en het verloop daarvan te voorspellen, alsmede er naar te streven dat de omvang van de aanwezige kasmiddelen afgestemd is op de actuele situatie.

Hiertoe streeft het liquiditeitenbeheer ernaar, dat tijdelijke kasoverschotten zo rendabel mogelijk worden belegd en tijdelijke kastekorten zo gunstig mogelijk worden gefinancierd.
Gebruikte begrippen in liquiditeitenbeheer


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

voorspellen
  ... het voorspellen van de beurs is een populaire bezigheid vooral rond de jaarwisseling wat zal het nieuwe beursjaar ons brengen? ladingen...Lees meer

Begrippen waar liquiditeitenbeheer in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

kasbeheer
  ... kasbeheer wordt ook wel liquiditeitenbeheer in enge zin of treasury genoemd het kasbeheer in een functie binnen grotere bedrijven banken...Lees meer
liquiditeitenbeheer in ruime zin
  ... onder het liquiditeitenbeheer in ruime zin verstaan we bij grotere ondernemingen de coã¶rdinatie van het balansbeheer voor...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.