woensdag 25 februari 2015

kwaliteit van de winst

Kwaliteit van de winstBij het bepalen van de zogenaamde kwaliteit van de winst kijken we vooral waardoor deze winst is ontstaan.

Als deze uit de normale bedrijfsvoering komt dan is die kennelijk in orde en is de winst van een hoge kwaliteit maar als deze is ontstaan uit een bijzondere gebeurtenis, bijvoorbeeld door de verkoop van een bedrijfsonderdeel dan is de winst van aanzienlijk lagere kwaliteit.
Gebruikte begrippen in kwaliteit van de winst


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

winst
  ... een onderneming verkoopt producten of verleent diensten en realiseert daarmee de omzet...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.