zondag 22 februari 2015

K-stukken

K-stukkenMet K-stukken (afkorting van Klassieke stukken) bedoelen we de traditionele fysieke effecten met een couponblad of een dividendblad. \Deze k-stukken hadden een afmeting van ongeveer 20 bij 30 cm alhoewel er ook andere formaten voorkwamen. Deze waren dan meestal groter.

Effecten hebben van oudsher dit formaat gehad tot het moment dat ze vervangen werden door de zogenaamde CF-stukken die een stuk gemakkelijker te verwerken waren. Het wachten was echter wel op de eerste vormen van automatisering op grote schaal om deze overgang mogelijk te maken.

In plaats van K-stukken wordt ook de term "traditionele stukken" wel gebruikt.
Gebruikte begrippen in k stukken


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

couponblad
  ... het couponblad is een onderdeel van een klassieke obligatie bij een zogeheten klassiek stuk k stuk was het couponblad een...Lees meer
dividendblad
  ... het dividendblad is een onderdeel van een zogeheten klassiek aandeel kstuk een blad verdeeld in een aantal doorlopend genummerde vakjes dit...Lees meer
effecten
  ... stel dat we een beleggingsportefeuille op gaan bouwen dan worden we geconfronteerd met een veelheid aan mogelijkheden om in te...Lees meer
stuk
  ... een stuk is een andere benaming voor een aandeel of een obligatie...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.