Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 2 februari 2015

Amsterdamse beurs

Amsterdamse beurs

De Amsterdamse beurs is al oud. In 1602 werd de Verenigde Oostindische Compagnie, de VOC, met geld uit aandelen gefinancierd. Deze werden in die jaren trouwens actiën genoemd.

Er waren meer mensen die geld in de aandelen van de VOC wilden steken dan nodig was. De boel was overtekend, zouden we vandaag de dag zeggen.

En omdat mensen toch aandelen VOC wensten te hebben nadat men ze bij de uitgifte gemist had, ontstond er een levendige handel. En handel gaat zich in het algemeen uit praktisch oogpunt op één plaats concentreren. Voor goederen wordt dat de markt, voor aandelen werd dat de beurs en rond 1700 was de Amsterdamse beurs het finaciële hart van West Europa.

Door deze ontstaansgeschiedenis rekent men de Amsterdamse beurs tot de oudste beurzen van de wereld.

In 1876 werd daarbij de Vereniging voor de Effectenhandel opgericht die de beursorganisatie zoals wie die uiteindelijk nu kennen vorm heeft gegeven. Basis voor de effectenhandel zijn de door de beurs en de vereniging opgestelde reglementen, zoals: het Reglement voor de Effectenhandel Vereniging voor de Effecten handel, het Fondsenreglement Vereniging voor de Effectenhandel en het Reglement voor de Notering Vereniging voor de Effectenhandel

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.