Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 1 april 2014

poldermodel

PoldermodelHet Poldermodel is de benaming voor de volgens velen succesvolle Nederlandse benadering van het sociaal-economisch beleid.

Het Poldermodel bestaat onder meer uit loonmatiging en een stelsel van sociale zekerheid dat erop is gericht zoveel mogelijk mensen (weer) aan de slag te laten komen.

Om het beleid succesvol te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat er sprake is van stabiele arbeidsverhoudingen en een evenwichtige inkomensverdeling.

De goede verstandhouding tussen werkgevers, werknemers en regering, uitmondend in de overlegeconomie, heeft ook aan het succes van het poldermodel bijgedragen.

Zie ook het Akkoord van Wassenaar waar het poldermodel min of meer ontstond.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.