Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 30 januari 2015

middelijk aandeelhouder

middelijk aandeelhouderMiddellijk aandeelhouder


De middelijke aandeelhouder is de indirecte bezitter van een aandeel .

Hij heeft het aandeel dus niet direct in bezit,  maar bezit deze bijvoorbeeld via een vennootschap of via een zogenaamd administratiekantoor.

Dit dus in tegenstelling met de onmiddelijke aandeelhouder de wel direct aandelen in een vennootschap bezit.

In de praktijk zal de middellijke aandeelhouder weinig aan zijn aandeelhouderschap hebben. Hij zal niet veel van zijn rol als aandeelhouder merken. 

Hij zal ook niet de echte aandelen bezitten want die liggen bij het administratiekantoor, maar in plaats daarvan de door het administratiekantoor uitgegeven certificaten van aandeel.
Gebruikte begrippen in middelijk aandeelhouder


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandeel
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer

 
aandeelhouder
  ... De aandeelhouder is de bezitter van een aandeel waardoor hij economisch mede eigenaar van een vennootschap wordt dit wil meestal...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.