dagelijks actuele grafieken en vooruitzichten

dagelijks actuele grafieken en vooruitzichten
klik op de afbeelding voor meer grafieken/

zondag 28 februari 2016

Toetredingsdrempel

Toetredingsdrempel


Onder de toetredingsdrempel verstaan we feitelijke situaties of juridische regelingen die de toegang tot een markt belemmeren.

Voor sommige markten, waar bijvoorbeeld geen diploma's of andere vestigingseisen zijn, is de toetredingsdrempel heel laag. Maar voor andere, zeer gespecialiseerde vakken zijn met veel harde eisen om vakbekwaamheid te kunnen bewijzen, is deze juist heel hoog.

In plaats van toetredingsdrempel wordt ook het woord toetredingsmogelijkheid wel gebruikt.
Gebruikte begrippen in toetredingsdrempel


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiëren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.