zondag 11 januari 2015

Bullish Engulfing

Bullish EngulfingHet Bullish Engulfing koerspatroon komt uit de wereld van de candlestickanalyse

De verklaring van de Bullish Engulfing is als volgt: We hebben een lange dag van dalende koersen, een zwarte kaars.

De dag daarna stijgen de koersen, en krijgen we een witte kaars, waarbij de vorige dag geheel binnen de body van de vorige dag valt. Voor een sterk signaal dient de body van de witte kaars minimaal 30% groter te zijn dan die van de zwarte kaars van de dag ervoor.

Als dit in een downtrend gebeurt, is er dus sprake van een opening op een nieuw dieptepunt, gevolgd door een dag waarbij flink wordt gekocht.


Bullish EngulfingDeze dag sluit boven de open van de dag ervoor.

De kracht van de downtrend is aan het afnemen, en er komen weer kopers in de markt.

Dit patroon is ook een onderdeel van het Three Outside patroon.

De Algemene betekenis is de omkeer van de trend.

De verwachte richting voor de korte termijn is opwaarts gericht

De Betrouwbaarheid van de Bullish Engulfing is gemiddeld

Een nieuwe witte kaars die hoger sluit zorgt voor een bevestiging van de Engulfing. Een trendomslag in positieve richting is te verwachten.
Gebruikte begrippen in bullish engulfing


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

body
  ... het begrip body ook wel de real body genoemd komt uit de uit de wereld van de candlestickanalyse...Lees meer
bullish
  ... bullish is een uitdrukking voor een belegger die verwacht dat de koersen zullen stijgenmen zegt dan "hij is bullish"...Lees meer
kaars
  ... de kaars candle zegt men in angelsaksische landen is de basisfiguur van de candlestickanalyse...Lees meer
korte termijn
  ... het begrip korte termijn betekent als het over kloktijd gaat 'op de korte duur' waarbij onder kort vaak korter...Lees meer
termijn
  ... termijn heeft meerdere betekenissen 1 periode tussen opeenvolgende tijdstippen 2 bedrag dat periodiek verschuldigd is...Lees meer
trendomslag
  ... dat het onderkennen van de trend van een fonds of een markt buitengewoon belangrijk is zal elke belegger bevestigen maar...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.