Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 16 december 2014

Time tested tradingsysteem

Time tested tradingsysteem

In de wereld van de trading en zeker in de wereld van de handel in geautomatiseerde tradingsystemen komen we nogal eens de term Time tested tradingsysteem tegen, ofwel een systeem dat zich door de jaren heen wel bewezen heeft. Deze systemen worden voor allerlei vormen van beleggingen aangeboden maar we zien ze vaak als tradingsysteem voor futures, tradingsysteem voor opties en vergelijkbare afgeleide producten met een fors hefboomeffect.

Nu is het niet op voorhand te zeggen dat de kreet Time tested tradingsysteem onzin is maar enige voorzichtigheid is op zijn plaats. In de praktijk wisselen in de loop der tijd allerlei perioden zich af in een bepaalde markt.

We zien trends in de markt, sommige kort, andere zeer langdurig. We zien horizontaal lopende perioden. We zien vlakke markten en heftige beweeglijkheid.

Het is dus van het grootste belang om inzicht te krijgen in het gedrag van het tradingsysteem in al deze markten. Een systeem dat met alle genoemde condities overweg kan is zeldzaam. Zo zeldzaam dat het de vraag is of het bestaat.

Vraag dus altijd van de leverancier van dergelijke tradingsystemen om inzicht over de prestaties onder alle voorkomende marktcondities. Elke integere leverancier kan u die leveren.
Gebruikte begrippen in time tested tradingsysteem


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

afgeleide producten
  ... De afgeleide producten worden meestal derivaten genoemd het zijn financi ële producten die alleen kunnen bestaan omdat ze gebaseerd zijn...Lees meer
condities
  ... als we in deze context spreken van condities dan praten we voornamelijk over rente en provisietarieven...Lees meer
futures
  ... met de term deferred futures worden die futures bedoeld die qua uitoefenmaand het verst van de datum van vandaag...Lees meer
handel
  ... we spreken in het algemeen van handel als we het ene goed omwisselen tegen een ander goed...Lees meer
hefboomeffect
  ... het hefboomeffect of leverage is het verschijnsel dat we met een kleine investering een groter rendement kunnen krijgen...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiëren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer
opties
  ... in de periode van 624 tot 543 voor christus leefde er een wijsgeer met de naam thales van milete...Lees meer
trading
  ... trading is het veelgebruikte begrip voor handel op de financiële markten en de termijnmarkten voor grondstoffen voor de korte tot...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.