Zoeken in deze blog

Translate

zondag 9 november 2014

lag

lagMet lag bedoelen we het verschijnsel dat een voortschrijdend gemiddelde altijd achterloopt op de koersen.

Deze lag heeft de grootte van de helft van de periode waarover het voortschrijdend gemiddelde wordt berekend. Dus bij een periode van 20 dagen is de lag 10 dagen.
We zien in deze afbeelding dat de snelle val van de koersen (de barchart) vrij snel wordt gevolgd door de gele lijn (kort ma ) maar dat de vooral de langere ma's, de blauwe en de oranje lijn wat tijd nodig hebben om eveneens te gaan dalen.

Een indicator die last heeft van lag noemen we ook wel een lagging indicator.

Het tegengestelde van lag of lagging is lead of leading

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.