vrijdag 3 oktober 2014

ankervaluta

AnkervalutaOnder een ankervaluta verstaan we de valuta waaraan een aantal andere landen de koers van hun munteenheid heeft gekoppeld. Van een formele koppeling was bijvoorbeeld binnen het Europees Monetair Stelsel sprake tot 1 januari 1999. Hierbij had een aantal Europese landen zijn valuta gekoppeld aan de Duitse mark.

Ook de Amerikaanse dollar wordt hiervoor nogal eens gebruikt.. Een informele koppeling bestaat bijvoorbeeld tussen de Canadese dollar en de Amerikaanse dollar. Ook is er een koppeling tussen de munten van een aantal Aziatische landen en de Japanse munteenheid, de Yen.

Gebruikte begrippen in ankervaluta


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer
valuta
  ... een valuta is een muntsoort bijvoorbeeld de gulden de dollar de yen en dergelijke van een souvereine staat met een...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.