dinsdag 14 oktober 2014

paniekverkoop

Paniekverkoop

Bij een paniekverkoop verkoopt men effecten tegen ongunstige prijzen, vaak wat de gek ervoor geeft als gevolg van een uiterst negatieve beursstemming.

Veel beleggers beschouwen het op dat moment als een opluchting als men van de fondsen af is, ondanks het feit dat men ze waarschijnlijk op het allerongunstigste moment verkoopt. Het gevoel van opluchting verdringt het besef dat men waarschijnlijk onnodig veel geld heeft verloren.

Meestal is er geen andere reden om te verkopen dan het feit dat iedereen het doet, en de paniekverkoop is dan ook een heel fraai voorbeeld van het kuddegedrag van beleggers.

Men zegt ook wel dat iedereen op hetzelfde moment door de deur naar buiten wil. Dat lukt ook niet en met name degenen die achteraan komen lopen de meeste schade op.

Gebruikte begrippen in paniekverkoop


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

effecten
  ... stel dat we een beleggingsportefeuille op gaan bouwen dan worden we geconfronteerd met een veelheid aan mogelijkheden om in te...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
kuddegedrag
  ... als iemand die beroepshalve met beleggen bezig is krijg je toch...Lees meer
verkopen
  ... als iemand aan een ander goed levert en daarvoor met een bedrag in geld als tegemoetkoming ontvangt dan noemen we...Lees meer

Begrippen waar paniekverkoop in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

angst
  ... Angst mag een vreemde term lijken op een website voor beleggers maar het is voor menige belegger en trader verreweg...Lees meer
chaikins volatility
  ... in deze variant wordt dagelijks de laagste koers van...Lees meer
dumpen
  ... bij dumpen is er sprake van massaal verkopen in de zin van " toen de cijfers bekend werden dumpten...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.