Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 14 oktober 2014

gezonde correctie

Gezonde correctie

De onzinterm gezonde correctie wordt door sommige vermogensbeheerders en /of beleggingsadviseurs gebruikt om hun klanten gerust te stellen na een flinke daling van de waarde van hun portefeuille zonder dat ze er een verdere verklaring voor kunnen of durven geven.

In de zin van "...analisten waren het er over eens dat de beurs een gezonde correctie nodig had na een lange periode van stijging...".


Nu vindt uiteraard niemand het leuk om geld te verliezen, ook niet als dat "gezond" zou zijn. Het lijkt daarmee een soort eufemisme om zich op voorhand in te dekken tegen het feit dat er geen beschermende maatregelen getroffen zijn.

Zie verder ook bij correctie.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.