woensdag 13 augustus 2014

kapitaalproductiviteit

Kapitaalproductiviteit

De kapitaalproductiviteit is de productie per eenheid kapitaal per tijdseenheid. Als berekening kan men het nationaal inkomen delen door de waarde van de kapitaalgoederenvoorraad.

De omgekeerde waarde (= reciproke waarde) is de kapitaalcoëfficiënt.Gebruikte begrippen in kapitaalproductiviteit


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Begrippen waar kapitaalproductiviteit in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

kapitaal productiviteit
  ... onder de kapitaalproductiviteit verstaan we de omvang van de productie per eenheid kapitaalgoed we spreken dan ook wel van de...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.