Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 12 april 2014

Bedrijfsschap

BedrijfsschapOnder een bedrijfsschap verstaan we een wettelijke organisatie van ondernemingen die dezelfde maatschappelijke functie hebben.

De wettelijk grondslag van de bedrijfsschappen ligt bij de Wet op de Publiekrechtelijke Bedrijfsorganisatie (PBO).

De bevoegdheden liggen met name op het sociale vlak.

Denk hierbij aan sociale uitkeringen, de regeling van werktijden en dergelijke.

Het bedrijfschap behandelt daarnaast ook sociale, economische en ook technische zaken.

Het bedrijfschap kan bindende regels opleggen voor de bedrijfsgenoten en heffingen opleggen om de eigen activiteiten te financieren.

Wanneer een bedrijfschap is ingesteld moet ieder bedrijf dat in die bedrijfstak werkzaam is daar lid van zijn en zich houden aan de regels die het bedrijfsschap stelt.

Vertalingen bedrijfsschap

Engels:  industrial board

Gebruikte begrippen in bedrijfsschap


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

bedrijf
  ... met de term bedrijf wordt een onderneming bedoeld die opgezet is om winst te maken liefdadigheid stichtingen en dergelijke worden meesten...Lees meer
bedrijfstak
  ... onder een bedrijfstak verstaan we een groep van ondernemingen die gelijke of gelijksoortige produkten voortbrengen we zeggen ook wel dat...Lees meer
organisatie
  ... het begrip organisatie is breder dan alleen onderneming of bedrijf in principe kunnen ook rechtspersonen verenigingen stichtingen en dergelijke onder...Lees meer
publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie
  ... een publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie ofwel een pbo is een organisatie van een bedrijfstak die de bevoegdheid heeft om diverse zaken...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.