Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 28 april 2014

bonusplafond

BonusplafondOnder het zogenaamde bonusplafond verstaan we de regel in de een nieuwe gedragscode voor bankiers dat de bonus van de leden van de raad van bestuur mag niet hoger zijn dan hun vaste salaris.

Deze regel was op verzoek van minister Wouter Bos van FinanciĆ«n (PvdA). Bos pleitte al tijden voor zo’n bonusplafond.

Volgens velen is het een illusie dat met dit plafond paal en perk wordt gesteld aan de hebzucht van bankiers.

Deskundigen zijn van mening dat deze bonussen een van de belangrijkste oorzaken van de kredietcrisis waren.

Skeptici wijzen erop dat de regel zich tot de raad van bestuur beperkt terwijl juist in de lagen onder het bestuur, bij handelaren en managers,wordt jacht gemaakt op steeds hogere bonussen.

Daarnaast werkt de regeling in de hand dat alles wat meer onder de tafel, in het geniep gaat gebeuren.

Bankiers zullen ook hun vaste salaris verhogen, waardoor ook de bonus weer hoger zal uitvallen.

Kenmerkend aan al dit soort regelingen vanuit de politiek, dat er vaak eerder een oplossing gevonden is om de regel te ontduiken dan dat de periode duurt waarna deze in moet gaan. Het effect is dan ook vrijwel altijd nihil .
Gebruikte begrippen in bonusplafond


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bestuur
  ... het bestuur van een onderneming kan een directeur een directie of een raad van bestuur zijnhet bestuur wordt benoemd door...Lees meer
kredietcrisis
  ... de term kredietcrisis kwam in de zomer van 2007 naar voren omdat banken elkaar geen geld meer wilden lenen...Lees meer
raad van bestuur
  ... de raad van bestuur is het feitelijke bestuur van een vennootschap nv of bv...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.