Zoeken in deze blog

Translate

maandag 28 april 2014

Marktrisico

Marktrisico

Het marktrisico is het deel van het risico dat een individueel aandeel loopt, en dat wordt veroorzaakt door de fluctuaties van de markt als geheel.

Daarnaast heeft elk aandeel een specifiek eigen risico.

De som van het marktrisico en het eigen risico is het totale risico van het aandeel.

Het individuele risico is sterk te verminderen door veel aandelen op te nemen in een portefeuille

Men noemt dit proces van risicovermindering diversificatie. Er is wel een grens aan diversifivatie. Bij meer dan 10 fondsen loopt het effect sterk terug en meer dan 20 heeft geen effect meer.

Dan is er gewoon sprake van een marktportefeuille en is het risico van de portefeuille vrijwel gelijk geworden aan het marktrisico.

Een andere manier om tegen het marktrisico aan te kijken is om bijvoorbeeld de aandelenmarkt te vergelijken met de obligatiemarkt of de onroerend goed markt en dan rendement en risico tegen elkaar af te zetten,

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.