Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 7 april 2014

terugverdiencurve

TerugverdiencurveDe zogenaamde terugverdiencurve is de soms wat moedeloos makende voorstelling van het rendement dat we moeten maken om eerdere verliezen goed te maken. Dat zijn niet persé fouten van de belegger. Bij beleggingsfondsen en verzekeringen wordt vaak ook direct in het begin een flink bedrag ingehouden dat terugverdiend moet worden.

Hieronder de gegevens in tabelformaat


Als we ons een goede voorstelling van het begrip risico bij aandelen en optiehandel willen maken, dan moeten we eerst eens kijken of dat risico wat kunnen kwantificeren. We gaan daarom het risico uitdrukken in het percentage winst dat we moeten maken om een eerder verlies weer goed te maken.


Percentage
geleden
verlies
Benodigd
percentage
winst
5%
5,26%
10%
11,11%
15%
17,65%
20%
25,00%
25%
33,33%
30%
42,86 %
35%
53,85%
40%
66,67%
45%
81,82%
50%
100,00%
55%
122,00%
60%
150,00%
65%
185,71%
70%
233,33%
75%
300,00%
80%
400,00%
85%
566,67%
90%
900,00%
95%
1900,00%


Hierboven zien we een tabel, waarbij we in de eerste kolom het percentage verlies zien dat we geleden hebben, en in de tweede kolom het percentage winst dat we nu moeten maken om het verlies weer goed te maken. 
We zien bijv. dat na een verlies van 10 % er ongeveer 11 procent nodig is om het goed te maken. Op zich lijkt dat nog wel te doen, maar om een verlies van bijv 75% goed te maken is nagenoeg ondoenlijk.  
Het mag duidelijk zijn, dat het van het allergrootste belang is om het risico vanaf het begin tot een minimum te beperken.

De grafiek hieronder maakt het ook nog eens duidelijk.Gebruikte begrippen in terugverdiencurve


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
belegger
  ... Onder een belegger verstaan we een bedrijf of persoon die zich bezighoudt met het beleggen van overtollige geldmiddelen teneinde hier...Lees meer
grafiek
  ... een grafiek is een manier om een reeks getallen zoals koersen visueel weer te geven...Lees meer
optiehandel
  ... het geheel van personen instituten en procedures wat samenhangt met de dagelijkse handel in opties zowel op de optiebeurs als...Lees meer
rendement
  ... het rendement is de opbrengst van een beleggingsobject in procenten van de koerswaarde over een bepaalde periode...Lees meer
risico
  ... klik op de afbeelding voor een vergroting risico is een vreemd begrip waarbij iedereen weet wat we ermee bedoelen maar slechts...Lees meer
verlies
  ... we spreken van een verlies als de gerealiseerde opbrengst van een financiële transactie een lager bedrag opbrengt dan de investering...Lees meer
verliezen
  ... we spreken van verliezen bij effecten wanneer deze in koers dalen verliezen staat tegenover winnen we komen het tegen in de...Lees meer
winst
  ... een onderneming verkoopt producten of verleent diensten en realiseert daarmee de omzet...Lees meer

Begrippen waar terugverdiencurve in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

eisen trading systeem
  ... voordat we zelf een trading systeem gaan opzetten dan wel een systeem aan...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.