Zoeken in deze blog

Translate

maandag 24 maart 2014

Huisbrandolie

HuisbrandolieDe prijs van huisbrandolie is sterk afhankelijk van het seizoen. In de winter is de vraag uiteraard een veelvoud van de zomer met effect op de prijs. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de prijs van ruwe olie waaruit huisbrandolie wordt geproduceerd.

Als er sprake is van een zeer strenge winter en veel vraag naar huisbrandolie dan kan dat ook de ruwe olieprijs raken. Want de hoeveelheid huisbrandolie die uit een barrel ruwe olie komt is constant. De vraag van ruwe olie gaat mee omhoog met die van huisbrandolie omdat er meer ruwe olie nodig is om het te maken.

Omdat niet alleen het onvoorspelbare weer een grote rol speelt maar ook de volatiele ruwe olieprijs, kan huisbrandolie zich vrij grillig gedragen.
Gebruikte begrippen in huisbrandolie


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

barrel
  ... De barrel is de gebruikelijke volumemaat in een vat van 1 barrel zit 159 liter uit de olie industrie...Lees meer
prijs
  ... de prijs is de tegenwaarde in geld die voor een product of dienst betaald moet worden soms is er sprake...Lees meer
ruwe olie
  ... ruwe olie ofwel crude oil in het engels behoort tot de belangrijkste grondstoffen van de moderne maatschappij niet alleen...Lees meer

Begrippen waar huisbrandolie in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

benzine
  ... De prijs van benzine is op de grondstoffenmarkt ook behoorlijk beweeglijk net als huisbrandolie hierbij is de vraag het grootst...Lees meer
oliemarkt
  ... in de wereld van de grondstoffenmarkten behoort de oliemarkt tot de belangrijkste en we vinden olie er in verschillende vormen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.