Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 2 maart 2014

Naar een optimale beleggingsstrategie,

Naar een optimale beleggingsstrategie

Omdat beleggen iets is waarvan de uitkomst -voorzichtig gezegd- onzeker is de meeste gevallen, kun je prima als een soort van spel zien. Je weet namelijk bij beleggen ook niet wat de uitkomst is totdat het spel gespeeld is en er een winnaar is uitgeroepen.

Er is altijd een kans dat u die winnaar bent. En er is een even grote kans dat uw tegenstander de winnaar is en u dus de verliezer. Ook dat hoort bij het spel. Vrijwel elk spel vraagt een goede strategie om het optimaal te spelen en dat is bij beleggen zeker niet anders. U hebt een goede beleggingsstrategie nodig als u zich op de beurs wilt gaan wagen.

Een beleggingsstrategie is in feite het plan hoe u uw geld gaat beleggen in verschillende soorten investeringen. Dit om uw financiële doelen te bereiken in een bepaalde hoeveelheid tijd. En elk van die typen investeringenbelegging bevatten individuele investeringen waaruit je dan weer moet. Een vergelijking: Een kledingwinkel verkoopt kleding - maar die kleren bestaan​uit shirts, broeken, jurken, rokken, ondergoed etc. De beurs is een soort van winkel in investeringen en hier kunt u kiezen uit allemaal verschillende bedrijven waarin u kunt investeren. Vaak ook nog op verschillende manieren.

Naar een optimale beleggingsstrategie
klik voor grotere afbeelding

Als u nog geen onderzoek gedaan hebt kan het snel erg verwarrend geworden - simpelweg omdat er zo veel verschillende soorten investeringen en individuele mogelijkheden zijn om uit te kiezen Dit is waar uw strategie in combinatie met uw risicotolerantie en beleggingsstijl een rol gaat spelen.

Als u nieuw bent op beurs dan moet u vaak nauw samenwerken met een financieel planner voordat u enige investeringen doet. Een goede, en vooral ONAFHANKELIJKE planner zal u helpen een beleggingsstrategie op te stellen die niet alleen binnen de grenzen van uw risicotolerantie en uw investeringsstijl valt maar die op hetzelfde moment ook zal ook helpen om uw financiële doelen te bereiken. Helaas moet u een dergelijke onafhankelijke planner met een lantaarntje zoeken.

Onthoud één ding bij het opstellen van een beleggingsstrategie: Als u wint verliest een ander in dit spel!. Wat weet u of uw adviseur dat een ander niet weet? Zoek daarom naar een strategie waarbij geen kennis van een totaal onbekende toekomst noodzakelijk is! Want noch u noch uw adviseur hebben ook maar het geringste idee wat die toekomst gaat brengen. Om er uw beleggingsstrategie op te baseren is dus wel buitengewoon onverstandig!

Ga nooit geld investeren zonder een bekend doel en een beleggingsstrategie om dat doel te bereiken! En wat zeer belangrijk is, geef nooit geld uit handen om te beleggen als niet bekend is wanneer u het terug kunt krijgen. En ook daar speelt uw investeringsstrategie een belangrijke rol omdat hierin terug te vinden is wanneer u hoeveel geld nodig hebt. En dan moet u het op dat moment wel echt terug kunnen krijgen en niet moeten wachten "tot de beurs weer terugkomt" en dat soort veel gebruikte smoezen.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.