Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 25 maart 2014

Aandeelhoudersvereniging

aandeelhoudersverenigingEen aandeelhoudersvereniging is een rechtspersoon die een groep aandeelhouders die lid zijn van deze aandeelhoudersvereniging in rechte kan vertegenwoordigen.

In Nederland is de VEB, de Vereniging van Effecten Bezitters als zodanig actief.

Gezien de zeer beperkte aandeelhoudersmacht in Nederland, zeker door het veelvuldig gebruiken van certificaten en administratiekantoren is het lidmaatschap van een dergelijke vereniging voor mensen die toch wat invloed uit willen oefenen een interessante mogelijkheid, al is het wat indirect.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.