Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 26 maart 2014

Gann cycli

Gann cycliW.D. Gann behoort beslist tot de grootsten onder de technisch analisten uit de geschiedenis en hij heeft veel invloed op de huidige generatie traders gehad.

Voor Gann was het aspect tijd van even groot belang als de bewegingen van de koers. Of om hem te citeren "time is the most important factor in determining market cycles".

Gann ging daarbij uit van de harmonische verdeling van een cirkel van 360 graden om de cycli te vinden die zich in de toekomst zouden blijven herhalen.

Hij kwam daarmee uit op 15.30,45,60,90,120,150,180,210,240,270,300,330 en 360 dagen.

Gebruikte begrippen in gann cycli


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

gann
  ... w d gann begon zijn loopbaan op 13 jarige leeftijd met het verkopen van sigaren en kranten in de treinen...Lees meer
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.