zaterdag 22 maart 2014

Beleggingsdepot

BeleggingsdepotDe term beleggingsdepot is een andere naam voor een beleggingsportefeuille.

Vroeger lag deze beleggingsportefeuille echt fysiek "in depot" ofwel opgebouwd uit fysieke stukken in een mapje in de kluis van de vermogensbeheerder.

Dit klassieke beeld komt niet veel meer voor en tegenwoordig bestaat een beleggingsportefeuille uit een stapel dagafschriften van de effectenrekening bij de effectenbank.

De term Beleggingsdepot is echter nog niet geheel uitgestorven.

Vertalingen van beleggingsdepot

Engels:   investment trust

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.