Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 5 november 2013

Neuraal netwerk

Neuraal netwerkEen neuraal netwerk is een blackboxsysteem, dat een aantal invoerstromen omzet naar een output, bijvoorbeeld koop- en verkoopsignalen.

Het systeem doet dit door de werking van de menselijke hersenen na te bootsen.De hersenen slaan informatie en regels hoe die bewerkt moeten worden op in neuronen.

Deze kunstmatig gesimuleerde neuronen geven ook hun naam aan het systeem.

De neuronen leren zelf de regels die van toepassing zijn door training.

Hierbij wordt aangegeven welke output verwacht wordt, en gaat het systeem zichzelf dusdanig instellen dat het een aantal neuronen, knooppunten of nodes gaat vormen, zodanig dat de verwachte output zo goed mogelijk wordt weergegeven.De fouten die overblijven in de output worden teruggeleid naar de input.

Deze gevormde nodes bevinden zich in de zogenaamde hidden layer.

Naast deze hidden layer hebben we nog de input layer en de output layer.

Als het systeem tijdens de leer fase de gemaakte fouten terugkoppelt naar de inputlayer, spreken we van een backpropagation network .

De meeste neurale netwerken vallen hier onder.

Zoals alle systemen uit de technische analyse hebben deze neurale netwerken hun uitgesproken voor-en tegenstanders.

De tegenstanders zien een neuraal netwerk met name als een over-geoptimaliseerd systeem, het summum op het gebied van curvefitting , waardoor de praktische bruikbaarheid nihil is. Een ander bezwaar is dat het onmogelijk is om te bepalen waarom een neuraal netwerk tot een bepaalde voorspelling is gekomen waardoor het onmogelijk is om iets te zeggen over de betrouwbaarheid. Je bent dan geheel aangewezen op de goede werking van dit zuivere Black Box systeem. Iets waar lang niet iedereen zich zomaar aan kan overgeven.

De werking is daarnaast sterk afhankelijk van de kwaliteit van de input en de te verwachten output waardoor kleine wijzigingen voor grote verschillen zullen zorgen. Mede gezien het vorige punt niet iets dat het vertrouwen in de goede werking zal verhogen.

De voorstanders van het neurale netwerk zijn juist van mening dat hiermee alle onderlinge verwantschappen juist goed tot hun recht komen, al ken je ze niet en zul je ze, ook met een neuraal netwerk, nooit kennen. En zolang het eindresultaat maar bevredigend is, is dat volgens deze aanhangers ook helemaal niet nodig

neuraal netwerk
klikken voor grotere afbeelding


Het zal nog wel even duren voordat de ene partij de andere van het eigen gelijk heeft weten te overtuigen. Wel gaat de techniek steeds verder en de kwaliteit van neurale netwerken zal hier beslist wel gelijke tred mee gaan houden.
Gebruikte begrippen in neuraal netwerk een neuraal netwerk is


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

analyse
  ... De term analyse komen we in de beleggingswereld vaak tegen. Afhankelijk van de context kan het begrip verschillende betekenissen hebben...Lees meer
black box
  ... we spreken van een black box tradingsysteem als de regels van dit systeem niet naar buiten toe bekend zijn...Lees meer
box
  ... de term box komt uit de point and figure charting hiermee wordt het verschil bedoeld tussen de vorige keer dat een...Lees meer
lang
  ... lang is een weinig gebruikte vertaling van het engelstalige long indien we spreken van long of een longpositie hebben we...Lees meer
omzet
  ... de omzet van een onderneming berekenen we door de hoeveelheid verkochte producten te vermenigvuldigen met de verkoopprijs per product...Lees meer
punt
  ... de punt is de kleinste eenheid waarin een koers of het verschil tussen twee koersen van eenzelfde valuta wordt uitgedrukt...Lees meer
recht
  ... het begrip recht kent veel betekenissen zoals...Lees meer
technische analyse
  ... technische analyse is omstreden volgens vele "echte beleggers" zoals ze zichzelf voor in beleggingsclubs graag noemen is technische analyse een...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.